Menu

Grazia magazine

Kevin (31) maakte vijf jaar terug een opvallende carrière switch.
Hij verruilde zijn baan als sergeant bij de Landmacht voor een onzeker, maar opwindend bestaan als stripper.

" Ik heb Magic Mike gezien. Een leuke film maar in Amerika gaat het er toch net iets anders aan toe dan hier. Daar heb je echt clubs voor mannelijke stripper, in Nederland werkt dat niet.
Ook gebruiken de strippers in de film allemaal drugs en hebben ze ieder weekend een andere vrouw. De werkelijkheid is anders, de meeste shows geef ik gewoon bij vrouwen thuis."

Kevins vriendin is stripper en paaldanseres. In het weekend ging hij vaak met haar mee naar shows. Hij was haar chauffeur en sjauwde de zware spullen.
" Er opperde wel eens iemand of het niet iets voor mij was, dat strippen. Echt niet, dacht ik dan. Tot mijn vriendin na een optreden terug kwam in de kleedkamer en zei: " Zo, kleed je maar om, schat.
Jij gaat nu een showtje geven, ik heb alles al geregeld." Ze zette me voor het blok, maar stiekem vond ik het wel leuk. Ik had nog nooit zoiets gedaan maar ik had natuurlijk wel genoeg shows gezien.
Ik besloot na te doen wat ik gezien had, maar ik kon niet eens dansen. Hoewel ik ontzettend zenuwachtig was en de show niet echt goed, kreeg ik veel positieve reacties. Het gaf me een kick dat vrouwen het leuk vonden.
Na een aantal gesprekken met zijn vriendin besloot Kevin er voor te gaan.Hij ging strippen. Ervaring had hij niet.

" Ik had acht jaar in het leger en Justitie gewerkt. Een totaal andere wereld - een wereld die ik niet kende en waarin ik verder wilde.
in het leger had ik me opgewerkt van soldaat tot sergeant, daarna werkte ik een jaar als gevangenisbewaarder en vervolgens ging ik terug naar de Landmacht om daar een carrière op te bouwen.
Als de reacties bij dat onverwachte showtje niet zo positief waren geweest, was ik er nooit mee door gegaan, maar ik kreeg de smaak te pakken.
Ik besloot danslessen te nemen en eigenlijk alles viel meteen op z'n plaats. Spijt heb ik nooit gehad, al vond ik de onzekerheid wel eng.
Als je voor een baas werkt, ben je elke maand verzekerd van een inkomen. Ik moet nu toch wel minstens acht shows per week doen, wil ik een lekker inkomen hebben.
En dat is een risico, helemaal voor iemand zonder enige ervaring. Ik heb allerlei lessen gevolgd: gogo dansen, acrobatiek, ballet en show dance. Gewoon om te kijken wat mij het beste lag.
Dat was gogo dansen in ieder geval niet. En daarbij, als stripper ben je geen danser; het is een show, je poseert veel en laat je lichaam zien. Daar gaat het om."

Stripper Kevin in Grazia magazine

Dr. Love

Tachtig procent van Kevins shows vindt plaats bij mensen thuis vooral op verjaardagen en vrijgezellenfeestjes." Mijn shows hebben altijd een thema: marinier, politie agent, cowboy, Dr. Love of gangster, maar ik geef ook komische shows als strippende sinterklaas of kerstman.
De klant bepaald of ik helemaal naakt ga. Meestal is dat wel zo, maar dan houd ik mijn piemel wel enigszins bedekt, met een hoed of vlag ervoor. Als ze bellen, zeggen vrouwen vaak dat ze niet helemaal naakt willen, maar als de show eenmaal op gang is, willen ze het toch.
Het is leuker en spannender: zie je nou iets of niet? Die suggestie vinden vrouwen leuk. Veel mensen hebben geen idee wat ze kunnen verwachten van een stripshow; die denken dat ze half verkracht worden door een stripper."
De andere twintig procent van zijn tijd treed Kevin op in clubs, discotheken, cafés en op erotica beurzen. " Op beurzen en grote feesten treden mijn vriendin en ik samen op. Als ik naar mensen thuis ga, willen ze natuurlijk alleen mij.
Vaak reageren vrouwen behoorlijk hysterisch, maar ze klappen ook wel eens dicht. In eens staan ze in de belangstelling met een stripper voor hun neus. Ik stel ze dan gerust; dat ik echt niets geks ga doen. Als het ijs dan een beetje gebroken is, komen ze meestal wel los."
Kevin komt ook wel eens vervelende vrouwen tegen. " Zeker op grotere feesten kom je in aanraking met vrouwen die te veel hebben gedronken; die trekken als je net een minuut op het podium staat, je broek omlaag. Dat verziekt je show.
Bij vrouwen thuis is het heel relaxed. Daar word je netjes opgevangen en kan ik me rustig omkleden. In een club of cafe moet je maar afwachten of er een normale kleedkamer aanwezig is.
Qua publiek is een ladiesnight het leukst. Daar zijn alleen maar vrouwen die echt voor de show komen. Welke man vindt het niet geweldig om op het podium te staan met driehonderd gillende vrouwen om zich heen?"

Liefdesverklaringen

Kevin geeft per week gemiddeld acht shows. Een show van een kwartier kost 180 euro.
" Wat mensen niet zien, is dat ik vaak een uur heen en weer moet rijden. Ook al het werk er om heen is best pittig: het voorbereiden van de shows, kostuums die speciaal gemaakt worden en natuurlijk mijn lichaam.
Omdat in vorm te houden train ik zeven keer per week. Ik verdien mijn geld met mijn lijf, dus moet ik altijd in topvorm zijn. Ook qua voeding moet ik goed opletten, al heb ik geluk dat ik geen aanleg heb om dik te worden.
Op strippers met een dikke buik zitten vrouwen nou eenmaal niet te wachten. Verder onthaar ik mijn hele lichaam, alles. En ik gebruik gezichtscrème. Dat is echt nodig.

Ik sta in veel cafés, zweet veel. Het is belangrijk om mijn gezicht goed schoon te houden en crème te gebruiken."
Ook Kevins vriendin stript nog.
" Gelukkig zijn we beiden niet jaloers aangelegd, anders kun je dit werk ook niet doen als je een relatie hebt. Ik doe ook shows voor mannen. Er gebeurt echt niets tijdens een show.
Natuurlijk krijg ik regelmatig liefdesverklaringen, smsjes of zo, waarin vrouwen vragen of ik mee ga stappen of 's nachts nog even bij ze langs wil komen voor een privé showtje. Ik ga er nooit op in en daarbij, ze zijn verliefd op de stripper, het plaatje dat ik creëer.
Ik ben nu 31 jaar. Ik ga door zo lang ik het leuk vind. Strippen op je veertigste kan als man echt nog wel, zolang je jezelf goed verzorgt en zorgt dat je lichaam goed getraind blijft.
Al moet je op je veertigste geen show meer doen voor meisjes van achttien, dat kan echt niet. Er zijn ook vrouwen van vijftig of zestig jaar die een stripper boeken, ik heb zelf wel eens voor een tachtig jarige vrouw gestript.
Opgewonden word ik niet als ik optreed, ook niet als ik voor een mooie vrouw strip. Daar kijk ik niet naar. Het is puur entertainment, strippen is gewoon mijn werk.

Wij hebben bij veel partijen erotisch entertainment verzorgd