Menu

Panorama magazine

Hiep hiep hoera!

Michele Brauns (25) houdt van dansen, plagen en strippen. Zij is het ideale cadeau voor jarige liefhebbers als André, die zich in plaats van 50 weer even 25 voelt. Panorama op pad met een verjaardagsstripper.

Tekst Mylène de la Haye Foto’s Yasmin Hargreaves

De straten van het dorpje Standdaarbuiten, gemeente Moerdijk, zijn verlaten en pikkedonker. Het loopt tegen middernacht en de meeste inwoners van dit agrarische kerkdorp liggen al op één oor. Striptease danseres Michele Brauns (25) navigeert haar autootje handig door de donkere straatjes, afgaand op haar navigatiesysteem. Hoe onwelkom dit dorp er ook moge uitzien; ergens wordt op haar gewacht. Daar gaan ze voorlopig nog niet slapen. Niet voordat zij langs is geweest.
“We zijn er,” zegt ze en parkeert haar auto routineus naast een feesttent met een grote opgeblazen abraham pop ernaast. Harde muziek, er wordt gelachen en gejoeld. Michele toetst het nummer van haar contactpersoon in en na een paar seconden komen drie jonge mannen met bierflesjes in hun hand, de tent uit. “Ah, je bent er,” fluisteren ze totaal onnodig, want bij dit muziekvolume zou zelfs een Boeing 747 ongemerkt in de straat kunnen landen. “Hij vermoedt niks. Kom maar mee. Je kunt je bij de buren omkleden.”
Ze nemen Michele mee naar een woonkamer waar de tijd honderd jaar stil lijkt te hebben gestaan. Kruimeldief aan de muur, Perzische tapijtjes op de donker houten eettafel, familieportretten in ronde lijstjes op de schoorsteenmantel. Ze kijkt er niet van op, gooit haar koffers open waarin haar vele verschillende alter ego’s vechten om bestaansrecht en begint zich in de tl-verlichte keuken om te kleden. Hier in Standdaarbuiten gaat men kennismaken met Micheles vertolking van het oude vrouwtje Sarah. Jarige job André wordt 50 dus die heeft een bruid nodig.

Striptease Michele in de Panorama
Striptease in Panorama magazine

Plagen en shockeren

Micheles meest populaire typetje is de politieagente. Eerder op de avond heeft ze in die hoedanigheid marktkoopman Michael de Visser erotisch ‘gearresteerd’ in zijn stamkroeg De Zwaan in het Zeeuwse dorpje Kapelle; iets wat de arme man niet licht zal vergeten. Want de mannen mogen dan wel Micheles perfecte lichaam bekijken én betasten tijdens haar meer dan woeste lap dance (zie het filmpje op onze site), ze worden door haar ook behoorlijk op de hak genomen. Ze plaagt graag en heeft een hele champagnekoeler vol attributen bij zich om haar daarbij te helpen. En dat gaat ver, soms op het shockerende af.
“Ik heb ijsblokjes nodig en een bakje water,” zegt ze tegen de drie bierdrinkende jongens, van wie één de zoon van de jarige is. Grinnikend verdwijnt het trio naar de feesttent om de gevraagde spullen te halen. Michele begint zich razendsnel aan te kleden; de tweede omgekeerde striptease van vanavond. “Een tip voor alle strippers: doe zoveel mogelijk aan,” zegt ze terwijl ze een beha over een ander bh’tje aantrekt.
De jongens komen terug met een bakje water. Michele rommelt wat in haar champagnekoeler en haalt er een enorme kunstpenis uit die ze met water begint te vullen. “Elke man vindt het leuk om geplaagd te worden,” zegt ze. “Of hij nu 30 is of 50.” Andrés zoon heeft op de vraag of zijn vader tegen een stootje kan, geantwoord “Doe maar gek” en dat is bij Michele niet tegen dovemansoortjes gezegd.
In de feesttent wordt André, een goedlachse vijftiger, centraal op een stoel geplaatst. In het verleden heeft een als vrouw verklede verenigingsgenoot hem tijdens een verjaardag al eens ‘getrakteerd’ op een nep striptease en André is ervan overtuigd dat eenzelfde grapje nog een keer met hem wordt uitgehaald. Als ‘het vrouwtje Sarah’, gekleed in een bruine lange jas en met een afzichtelijk heksenmasker op, de tent binnen waggelt, weet hij het zeker. Onder die vermomming zit iemand met haar op zijn benen en een stevige baard.

Billen in de olie

Micheles show muziek zwelt aan. Het begint met een kinderachtig liedje over een oma en daarna klinkt ‘Lang zal hij leven’ in koor. Dan worden de bewegingen van het vrouwtje Sarah wilder en wulpser en verandert de muziek van gezellig naar zwoel. Tijdens een muzikale opbouw in de muziek buigt onze Sarah diep naar voren, trekt langzaam haar masker af, maar toont nog niet haar ware gezicht. Het ritme van de muziek wordt sneller en intenser en ineens met een grote knal recht het vrouwtje Sarah haar rug, knalt haar wilde bos haar naar achteren en toont haar ware gezicht.
Én haar ware lijf. André valt bijna achterover van zijn stoel en zijn gezichtsuitdrukking gaat van complete verbazing naar totale verrukking. Het harde gejoel om hem heen hoort hij niet, want hij heeft slechts oog voor die heftig bewegende wulpse blondine die zich langzaam uitkleedt en daarbij maar met één persoon oogcontact houdt; met hem. Het geeft niet dat ze hem een belachelijk koeienhoedje op zijn hoofd zet; hij mag even later haar billen met olie insmeren. Het geeft niet dat ze hem speels afranselt met een zweep; hij mag daarna haar borsten vasthouden. Het geeft niet dat ze een kunstpenis in zijn broek stopt en daarna een heel bakje ijsklontjes in zijn kruis gooit; hij mag daarna haar gespierde dijen in een omgekeerde lap dance om zijn lichaam voelen.
Een kwartier lang is André in de hemel. Is hij geen 50 maar 25. Is hij de allergelukkigste man van Standdaarbuiten. “Wat een droombeeld,” zucht hij als hij weer bij zinnen is gekomen. Hij staat buiten de feesttent af te koelen en kijkt hoe de achterlichtjes van Micheles autootje, op weg naar klant nummer drie, verdwijnen in de nacht

Kampioen paaldansen

Michele Brauns werd in 2006 Nederlands kampioen paaldansen. Ze geeft workshops en cursussen.
Naast striptease dansen heeft ze haar eigen entertainment bureau Showtime Agency.

Oma striptease bij het jubileum feest

Wij hebben bij veel partijen erotisch entertainment verzorgd