Menu

Volkskrant

En wat vindt de echte stripper?

Kevin Talle werk t als stripper. Op verzoek van Volkskrant bekeek hij Magic Mike XXL.
Een reactie uit het werk veld.

Door Angela Wals

Sinds het succes van Magic Mike in 2012 wordt de Rotterdamse stripper Kevin Talle (34) – die samen met zijn vriendin Michele Brauns een agentschap voor strippers runt – vaak gebeld of ‘hij ook Magic Mikes heeft?’
Dan willen de dames precies wat ze in de film hebben gezien en vanaf vandaag in Magic Mike XXL weer kunnen zien: een groepje breedgeschouderde mannen die kledingstukken verliezen terwijl ze, net als hoofdrolspeler Channing Tatum, de sterren van de hemel dansen.

Kevin is bij zo’n verzoek altijd eerlijk tegen zijn klanten: een groepsshow met dát dansniveau is duurder dan de normale prijs van zo’n 175 euro per striptease en de keuze is zeer beperkt. ‘Ik ken maar drie strippers in de hele Benelux die zo kunnen dansen als Tatum’, zegt hij.

Wat vaak wordt vergeten: als je een groep wilt, moet de gage voor élke stripper worden betaald. ‘Doe toch maar één cowboy’, is dan de standaardreactie.

We stuurden Kevin naar Magic Mike XXL en vroegen hem de gepolijste stripshows in de film met zijn eigen optredens te vergelijken. Hoe realistisch is het leven van Magic Mike afgezet tegen dat van Nederlandse strippers?

Kevin: ‘Het is heel simpel: Mike is een danser die stript. Ik ben een stripper die danst.’ Voor een complete groepsact moet je in de VS zijn.
Daar zijn stripclubs met louter mannelijke strippers, met goed geluid, de juiste belichting en de acts worden samengesteld door een choreografisch team.
Kevin: ‘Was er in Nederland maar zo’n club!
Ik zou alleen niet weten wie het financiële risico wil nemen.’

Hij is louter positief over de shows in de film, maar de entourage is daar dan ook perfect.
Zijn realiteit is vaak dat hij zich moet uitkleden in een huiskamer met lelijk licht en waar de muziek – denk aan het intro van You Can Leave Your Hat On van Joe Cocker dat overgaat in Pony van Ginuwine – veel te zacht staat.
Kevin: ‘De muziek moet wel hard, anders kom je er niet lekker in. Hoe het publiek reageert, is heel belangrijk voor je act. Er moet geklapt worden.’

Hij wil ook graag iets kwijt over het sensuele droogneuken dat Channing Tatum wederom kunstig uitvoert, dit keer op een meisje uit het publiek dat op hoge snelheid in een tiental standjes wordt gepositioneerd. ‘Ziet er top uit. Maar ja, als ik in een kroeg sta, ga ik daar geen vrouw tussen de bierbekers leggen. Wordt zij niet blij van en ik ook niet.’

In tegenstelling tot de wereld van vrouwelijke strippers is er in Nederland dus geen mannelijke stripclub, geen theatershow à la Chippendales of The Dreamboys. Geen nationale strippersconferentie waar de jongens in Magic Mike XXL heengaan –die in de VS overigens echt worden georganiseerd.
Geen geldbiljetten in je string, want euromuntstukken kun je niet goed kwijt in een veter en vijfjes zijn ook meteen weer zo veel. De meeste strippers hier zijn zoals Kevin: smaakvol afgetrainde mannen die vrijgezellenfeesten en verjaardagspartijtjes afgaan met een doos vol verkleedkleren met klittenband.

En hoe zit het met deze clichés: feesten en drugs? En de hordes vrouwen die je van je af moet pellen? Ook op deze vragen heeft de stripper een pragmatisch antwoord: ‘Ik ga mijn verdiensten van die avond niet opdrinken of snuiven. Ik moet rekeningen betalen. En om elke keer als ik heb opgetreden helemaal naar de kloten te gaan, is ook zonde van mijn tijd.’
In april, mei, juni zijn er veel vrijgezellenfeesten. En een nieuwe Magic Mike-film geeft het strippen ook weer een extra boost. ‘Ik verdien dan iets meer, maar zet het geld opzij. Seks, drugs en rock ’n roll is leuk als je 19 of 20 bent, zegt hij. ‘Maar ik ken eerlijk gezegd geen strippers die zo jong zijn.
De meesten zijn van mijn leeftijd en hebben een vrouw en kinderen.’ Hij heeft een dochtertje, Zoë, van 11 maanden.

Het fijne aan Magic Mike XXL, vindt hij, is dat de focus meer op het échte strippen ligt. Dat is volgens hem naast dansen vooral veel poseren en showelementen toepassen. ‘In de film zie je twee minuten een prachtige choreo, maar een echte stripact duurt ongeveer een kwartier en je blijft echt niet al die tijd zo dansen. Als stripper werk je aan een spanningsboog. De politieagent-act bijvoorbeeld begint met een mooi pakje en de muziek moet kloppen. In het verhaal wordt de dame eerst gearresteerd en gefouilleerd. Dan komen de attributen erbij: slagroom, bodylotion. Ik heb een dildo die water of serpentines kan spuiten.’

Hij is nu acht jaar werkzaam als stripper. In een vorig leven droeg hij het politie- en legeruniform professioneel, evenals een cipiersuniform. Hij was sergeant bij de landmacht toen hij op een feestje een oude vriendin, Michele Brauns (31), tegen het lijf liep.
Zij was de paaldansact van de avond. Ze werden verliefd en omdat hij liever in de buurt van zijn nieuwe geliefde wilde zijn dan in Afghanistan, nam hij ontslag. Eerst hielp hij Michele als een manusje van alles bij optredens. De klanten bleven vragen of hij ook een showtje kon geven. Kevin ging erover nadenken. Toen dat voor Michele iets te lang duurde, zette ze hem voor het blok. ‘Op een avond zei ze: ‘De klant heeft voor jou betaald, je moet op.’ Ik had al veel shows gezien, maar nog nooit gestript. Ik zeg niet dat het meteen goed was, maar ik kreeg wel positieve reacties, anders was ik er waarschijnlijk niet mee doorgegaan.’

In de Magic Mike-films is geen volledig naakt te zien. Kevins alter ego’s gaan gegarandeerd uit de kleren. Of hij helemaal uit de kleren gaat, mag de klant zelf bepalen, want niet iedereen zit daarop te wachten, legt hij uit. Sommige vrouwen vinden het al reuze spannend als hij zijn blouse open knoopt. Bovendien heeft het niet altijd meerwaarde om een piemel te zien. Even flashen en dan weer bedekken spreekt meer tot de verbeelding. Negen van de tien keer houdt hij zijn string dus aan. In parenclubs, waar hij ook weleens optreedt, willen ze meteen alles zien. ‘Daar moet je gewoon naakt, dat moet.’ Een erectie is dan wel noodzaak.
In de eerste film klaart Big Dick Richie (gespeeld door Joe Manganiello) dat klusje door een penispomp op zijn geslacht te zetten. Kevin gebruikt een cockring. ‘Je geeft er even een slinger aan, doet dat ding eromheen zodat de bloedtoevoer wordt afgeknepen. Zo houdt hij het wel een kwartiertje vol.’ Hij vertelt zijn verhaal op een zakelijke toon en vertrekt geen spier bij de woorden string, cockring en lul en praat met dezelfde cadans als iemand die uitlegt hoe een grasmaaier werkt. Schaamte, preutsheid en ongemak over zijn werk en lichaam liggen ver achter hem. Hij is een zakenman.
Alles wat hij en zijn vriendin doen, is een manier om geld te verdienen. Meer niet.
Het is voor hem absoluut geen probleem dat zijn vriendin stript. ‘Als ik me omkleed voor een show, ben ik iemand anders. Het is gewoon een optreden.’ Dat hij met body rolls tegen vrouwelijke klanten oprijdt en zijn in een string gehesen zaakje tegen gezichten duwt, is niet jaloersmakend voor zijn vriendin. Net zomin als hij er last van heeft dat mannen verlekkerd naar zijn meisje kijken als ze met ontbloot boven lichaam in een paal hangt.

Strippers die beledigd zijn omdat vrouwen meteen naar hun kruis grijpen en roepen dat de broek uit moet, snapt hij niet helemaal. ‘Vrouwen komen naar je kijken voor je lichaam, niet om je als mens te leren kennen. Ik schaam me niet voor mijn werk.’

In de film hebben de strippers eigenlijk andere aspiraties, maar lukt het maar niet om de strip scene te verlaten. De een droomt van een zangcarrière, de ander wil een eigen frozenyoghurt winkel.
Of hij ook andere dromen heeft? Ja, zijn bureau groter en succesvoller maken, zodat hij alleen nog de telefoon hoeft aan te nemen en vrij is op een zaterdagavond.
Aan zijn vak zit een houdbaarheidsdatum, beseft hij. ‘Nu kan ik nog strippen voor iemand die net 18 is geworden, maar omdat tot mijn 65ste te blijven doen...?
Nog zo’n tien jaar en dan mag een nieuwe generatie strippers het stokje overnemen.’

Stripper Kevin boeken

Wij hebben bij veel partijen erotisch entertainment verzorgd