Menu

Hoe word ik een mannelijke stripper?

6 september, 2020

Na het zien van de film Magic Mike, Onze jongens of Chocolate city willen veel jongens ook aan het werk gaan als mannelijke stripper/ entertainer.

Echter dit werk vergt meer dan alleen maar grote spieren, en je moet het alleen proberen als je het leuk vindt om op het podium te staan in het bijzijn van anderen.

Een succesvolle stripper oefent regelmatig zijn shows en skills en behoudt een charismatisch karakter.

Ben jij ook nieuwsgierig wat het van jou vergt om een succesvolle stripper/ entertainer te worden?
Lees dan hier onder ons stappen plan vol met tips en tools.

1.     Je lichaam en persoonlijkheid aanscherpen.

Verbeter jouw sociale vaardigheden. Als artiest moet je halfnaakt werken in grote en rumoerige menigten.

Je moet jouw klanten ook één op één betrekken. Besteed wat tijd aan het praten met vreemden. Oefen totdat je je helemaal open en zeker voelt over jezelf. Je moet iedereen met een glimlach in de ogen kunnen kijken.

Het doel is om klanten zich speciaal te laten voelen.
Zorg ervoor dat gesprekken gericht zijn op de persoon met wie je spreekt en niet op jezelf.

2.     Zorg dat je body inshape komt.

Strippers helpen mensen hun fantasieën te visualiseren, dus je moet er op je best uitzien.
Spiermassa is belangrijk. Je hoeft er niet uit te zien als de Incredible Hulk, maar je hebt wel spieren en gedefinieerde buikspieren nodig.
Een beetje de Menshealth look valt erg in smaak bij de meeste vrouwen ????
Bezoek een sportschool en begin twee of drie keer per week met kracht training.
Maar niet alleen kracht training is voldoende om een droge kast te krijgen zal je ook cardio aan je training moeten toe voegen.
En heb jezelf onvoldoende motivatie of kennis in huis om een goed trainingsplan op te stellen?
Schakel dan een personal trainer in om jouw strippers lichaam te behalen.

3.     Eet gezond voedsel om lichaamsvet te verliezen.

Om jouw nieuwe trainingsschema echt te laten slagen zou je ook je eetpatroon moeten aanpassen.
Een six pack creëer je immers in de keuken ????
Er zijn tal van voedingsschema’s te vinden op het internet. Veel tips en tools kan je op de website T Nation terug vinden.

4.     Neem danslessen.

Een succesvolle uitvoering omvat soepele, aantrekkelijke lichaamsbewegingen. Zoek danslessen bij jou in de buurt, zodat je kunt leren. Exotische of erotische danslessen zullen je veel leren. Hiphop-dansbewegingen komen ook voor in veel stripper routines, dus lessen waarbij je deze gaat leren, kunnen ook een optie zijn.

Dit soort danslessen dienen ook als sociale exposure. Gebruik het om een idee te krijgen of stripper worden wel of niet geschikt voor je is.

5.     Verzin een artiestennaam.

Je artiestennaam moet een afkorting zijn voor je stripper personage. Het wordt gebruikt om je voor te stellen, dus het moet duidelijk maken wat voor soort ervaring mensen kunnen verwachten. Veel bekende strippers gebruiken hun echte naam. Hierdoor zijn ze herkenbaar, maar een artiestennaam kan dit vaak doen terwijl hij beter klinkt. Kies een naam die aantrekkelijk en opwindend klinkt.

6.     Maak een dans routine.

Koop een draagbare luidspreker van hoge kwaliteit. Onze strippers gebruiken vaak de mobiele JBL speakers. Dansmuziek spelen op je telefoon zal je routine niet helpen.
Zo ben je er van verzekerd dat als je een performance moet doen bij de klanten dat je muziek ook goed afgespeeld kan worden.
Niets is zo vervelend als je show doen op een muziek installatie die niet goed werkt of lekker hard kan.

7.     Stel een kostuum samen.

De eerste stap naar een goed kostuum is authenticiteit. Een Halloween-kostuum is niet voldoende. Online gaan. Soms kun je authentieke uniformen vinden op sites zoals eBay. Afscheurbare kleding is een populaire optie en een kleermaker of naaister kan je helpen met het toevoegen van drukknopen of klittenband. Maak de look af met flitsend, verleidelijk ondergoed.

Als je net begint met het strippen is 1 kostuum voldoende.
Maar wil je hier echt verder mee gaan dan is het verstandig om meerdere thema kostuums aan te schaffen.
Enkele populaire striptease thema’s zijn; politie, brandweer, cowboy en gentleman.

8.     Kies liedjes die het thema van je routine samenbrengen.

De nummers moeten passen bij de outfit die je hebt gekozen. Een goede songselectie zorgt ervoor dat jouw routine samenhangt. Als je klanten deze liedjes kennen en mee kunnen zingen, zal je dans nog beter lijken. De beste nummers zijn ook nummers waarop je graag danst, want dat maakt je optreden authentieker en zo zit je zelf ook helemaal lekker in je rol/ show.

Een politie-routine kan bijvoorbeeld nummers als 'Bad boys’ of 'Hot In Herre' gebruiken.

9.     Pas de nummers aan tot een mix.

Download een programma voor het mixen van liedjes. Mixmeister in een programma die door ons gebruikt wordt. Hiermee kun je de nummers opdelen en tot een geheel samenvoegen. Elk nummer in zijn geheel afspelen werkt niet goed en wordt snel saai.
Knip in plaats daarvan de beste delen uit en plaats ze bij elkaar zodat ze goed vloeien.

Je kunt ook geluidseffecten aan uw liedjes toevoegen. Ga je gang en voeg een politie-sirene of brandweerwagenhoorn toe als dit goed werkt in je routine. Deze geluiden zijn online te vinden.

10. Bekijk mannelijke stripper-uitvoeringen voor ideeën voor dansbewegingen.

Uitgaan om professionele mannelijke strippers te zien dansen, is het best mogelijke onderzoek. Let op welke bewegingen de menigte bezighouden. Je kunt ook online zoeken naar opgenomen uitvoeringen. Zoek naar video's van mannelijke strippers. Video's die burleske of hiphopdansen leren, kunnen ook van pas komen.

11. Plan je routine.

Strippen is een optreden, dus er alleen aantrekkelijk uitzien maakt je niet goed op het podium. Je hoeft niet elke stap van je dans te plannen, maar je moet wel wat ideeën hebben voor flitsende bewegingen. Kies een aantal boeiende, vermakelijke bewegingen en plaats ze op bepaalde plekken tijdens de liedjes.

Doe bijvoorbeeld je jas uit als de bas bij het eerste nummer zakt. Als het tweede nummer begint, doe je shirt uit.

12. Oefen je dansen.

Werk aan je routine, elke kans die je krijgt. Leer de muziek uit je hoofd zodat je nooit verdwaalt tijdens een optreden. Concentreer je op het moeiteloos maken van jouw bewegingen terwijl je jouw gezicht naar het publiek gericht houdt. En bovenal vergeet niet oog contact te zoeken met het publiek of de vrijgezel. Zij moeten zich speciaal voelen.

13. Laat professionele foto's maken.

Headshots zijn net zo gunstig voor strippers als voor acteurs. Full-body shots zijn ook nodig voor dit bedrijf. Bureaus zullen deze gebruiken om jou te adverteren. Ze mogen er niet goedkoop uitzien. Laat een professionele fotograaf de foto’s nemen. Want deze zal ook zorgen voor de juiste belichting waardoor jouw afgetrainde strippers lichaam goed naar voren komt.

14. Neem contact op met striptease bureaus.

Een goed bureau is essentieel om jouw naam bekend te maken. Er zijn veel gerenommeerde bureaus, maar ook enkele slechte. Zoek online naar informatie voordat je een bedrijf belt of e-mailt.

Werk voor een bedrijf dat regelmatig shows geeft zoals Showtime Agency, dit garandeert je wekelijks werk

Blijf uit de buurt van bedrijven die je kosten vragen om je aan te sluiten bij het bureau.

15. Praat persoonlijk met strippers.

Ga naar de shows om te zien hoe ze werken. Praat met andere artiesten. Zij begeleiden je graag in de goede richting en geven jou tips om te verbeteren.

Vrienden maken met de andere strippers zal je helpen. Ze kunnen je begeleiden bij het uitvoeren van kansen die ze zelf niet kunnen doen.

16. Kom opdagen voor boekingen.

In het begin zal het moeilijk zijn om werk te vinden. Je zult als sexy butler moeten werken of op enkel in aanmerking komen voor last minute shows. Als je in het bedrijf wilt komen, moet je op deze boekingen verschijnen. Annuleer niet op het laatste moment. Een bedrijf dat je vertrouwt, geeft je meer werk. Het verliezen van dat vertrouwen kan het verschil zijn tussen succes of uit de branche vallen.

17. Socialiseer met uw klanten.

Glimlach tijdens optredens en kijk jouw klanten in de ogen. Toon warmte en zelfvertrouwen. En na de show; maak een groepsfoto en drink nog even een drankje mee.
Dit waardeert de klant en de kans is groter dat ze jou weer terug willen boeken of aanbevelen bij kennissen.

18. Behandel alle klanten met respect.

Als stripper heb je te maken met een wisselende klantenkring. Afhankelijk van jouw situatie kan je voor mannen of vrouwen werken. De leeftijd en het gedrag van de cliënt kan ook variëren. Onthoud dat het jouw rol als artiest is om jouw klanten tevreden te stellen. Vat niet alles wat een klant zegt of doet persoonlijk op. Jij bent immers de sexy stripper en dit kan zowel positieve als negatieve reacties opwekken. Denk bijvoorbeeld aan een jaloers vriendje.
Wees ten alle tijden beleefd en professioneel.

Denk jij dat het strippen of werken als mannelijke entertainer wat voor jou is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben regelmatig extra jongens nodig voor diverse opdrachten en wie weet kom jij ons team wel versterken.